20.04.2012. Zahvaljujući mojoj dragoj kolegici hasret i njezinom angažmanu kod kolegice emine, danas smo u prilici ekskluzivno postaviti prijevod utiska vlasnice bloga asi-demir.com (koji reklamiram i ovdje, nadam se da ste ga posjetili) koja je bila na rođendanskoj žurci i fan-susretu sa Muratom Yildirimom u subotu 14.04.2012., Lokacija Istanbul, Harvard Cafe. Ja se nadam da je ovo samo prvi u nizu ovakvih izvještaja koji će svim fanovima približiti Murata kao osobu. Pored toga donosim jednu zgodnu anegdotu ispričnu od strane bugarske forumašice didoke koja je bila u IST. Uživajte.

ORIGINALNI ČLANAK. LINK,

Još jednom HVALA EMINI na prijevodu i HVALA HASRET na posredovanju!

Što se tiče teksta iz linka zahvaljujući velikoj ljubaznosti naše drage prijateljice emine- imamo deo prevoda. Uz njenu saglasnost, prenosim delove teksta. Napominjem da je tekst dug i preopširan pa je emina prevela delove koji su se njoj učinili zanimljivim.

Autor teksta je admin stranice demir asi .Nakon detaljnog opisivanja: mesta ,vremena i nacina na koji je Murat zakasnio i dugo se izvinjavao zbog toga, objavljuje par pitanja i njegovih odgovora.

Između ostalog pitaju ga koji mu je projekat najdraži – on odgovara da je jako teško odvojiti neki, da je u seriji “Oluja” upoznao svoju današnju suprugu, da mu je serija Asi otvorila vrata u svetu, da je postao poznatiji , da mu je slava porasla sa serijom “Ljubav i kazna” a da je u “Suskunlar” dobio priliku da igra drugačiju ulogu.

Pitaju ga zatim o Monte Carlu, te da li je ocekivao ovakav uspeh…on odgovara da je pretpostavljao da ce na Istoku ova serija biti gledana zbog ljubitelja gospodje Tube ali da nije ocekivao da ce dostici bas takve rezultate. Rekao je da mu je bilo jako interesantno naći se tamo između svih tih holivudskih glumaca.

Pitaju ga da li očekuje da će ponovo ući na listu iduće godine sa serijom “Asi”- on odgovara da ne zna, da ne veruje da će tako nešto postići sa serijom “Ljubav i kazna”, te da mozda to bude moguce sa serijom “Suskunlar”.

Pitaju ga da li će u seriji “Suskunlar” reći Ahu da je voli, on odgovara da to ni on ne zna. Pokušali su izvući od njega informacije o daljim događajima u toj seriji, ali nisu baš uspeli…

Pitaju ga vezano za facebook stranicu i twiter, na što odgovara da nema mnogo vremena za to, ali da s vremena na vreme pogleda, nekada na setu između snimanja preko telefona proveri novine, a da sa ostalim profilima nema nikakve veze.

Pitaju ga da li gleda spotove-klipove koji se prave o njemu na raznim stranicama, on je odgovorio da gleda.

Pitaju ga da li je dok je bio mali želeo da upozna nekog poznatog i kako bi se osećao, on je ispricao priču kako je tada samo gledao ko ce izaci iz minibusa koji je u njihovo selo dolazio samo ujutro i navečer, da nije nikad ni zamišljao da ce sresti nekoga slavnog … itd.

Prenela mu neka gospođa Saniye poziv da dođe u Hrvatsku, te kako su oboje pozvani:što zbog njegove glume u “Asi” što Burčinine glume u “Ezelu” sa kojim su tu postali slavni, a on na to odgovorio da svakako želi obići sva mesta u koja ih zovu, ali da ne stižu zbog prenatrpanosti obavezama, te da imaju u planu posetiti Grčku.

Pitaju ga koji karakter mu je najsličniji, on je odgovorio da u svakom karakteru postoji deo njega, njegova tuga, radost, držanje i da uvek odglumi neku scenu sećajući se nekih detalja iz vlastitog života, tako pokušava oživeti taj karakter. Ali iz “Firtine” mu je “realan” lik koji želi iz male sredine doći u Istanbul, što nije tako tesko doživeti i razumeti. Drugo (ostale situacije prim.aut.) nije doživeo u stvarnom životu.

Dalje,autor ovog teksta piše kako su uručili Muratu poklon ispred stranice Asi-Demir, u kojem su sabrali sve slike , godine objave , podatke “Ponosa i predrasude” prema kojoj je serija “Asi” “oživela” te kako mu ona sve objašnjava dok on pažljivo lista i gleda u taj poklon…

Zatim piše o potpisivanju autograma,kako su ga informisali o tome kako se nakon prikazivanja trejlera za novu epizodu serije “Suskunlar” već nakon 15 minuta pojavi 150 komentara o istom, kako se trejler i nova epizoda automatski i brzo prevode pa ga gledaju i u stranim zemljama u novoj seriji, na što se on jako iznenadio.

——————————————————————————————————————————

Uz ovaj pokret ima i anegdota br 1. Naime, kada je Murki ušao u prostoriju, pozdravio sve prisutne, izljubio se sa organizatoricama i sjeo pored Cennet, skontao je da ona nosi nešto oko vrata. To su bili tzv. name-tags koje je ona pripremila za sve prisutne, a na njima je bilo ime svake sudionice, država iz koje dolazi, logo portala MY-Fancluba i na kraju Murkova slika preko pola bedža. On je to uzeo u ruku, malo prostudirao, i rekao joj da nečiju sliku zakačenu za komad odjeće u Turskoj nose samo na sahranama, a to bude slika pokojnika. Hijao, takvog Murka volim, zahebant! 

Anegdota br. 2 … Inače još nešto što govori u prilog Murkija i kakav je on čovjek, jeste činjenica da su bugarske obožavateljice sasvim slučajno u jednom restoranu srele turskog glumca po imenu Saruhan Hünel (igra lik Esmera u seriji Sjene prošlosti / Kaybolan Yillar). Didoka je pitala da li se može slikati s njim, on je rekao da može, ima i clip gdje on kao pozdravlja fanove, one su mu rekle da su MY-Fanclub, da imaju sastanak s njim i da su zato došle u IST, a on je na to rekao (valjda kada je vidio da vole i njega, serija je popularna u Bugarskoj) da se članice MY-Fancluba mogu sastati i s njim, ali to zadovoljstvo treba platiti! Znači čovjek im je otvoreno tražio honorar za sastanak sa fanovima! Ove su se zahvalile i kažu da im je pao u očima samo tako i ne bi išle na susret taman da je džabe. Eto, ima i takvih, a naš Murkislav je pokazao zašto smo njegovi fanovi. Bravo Murate! 

(..to je taj glumac)

About these ads

Comments are closed.