23.04.2012. Prije nekoliko dana su mediji pisali o ponudi Gold produkcije da Tuba Buyukustun glumi u projektu “Gđa Dila”, što je ona odbila uz objašnjenje da su joj trenutno djeca na prvom mjestu. Međutim, TV AKTUEL 21.04.2012. javlja da će ipak netko iz obitelji Buyukustun-Saylak biti dio tog projekta, dok se Tuba 2013. vraća na veliko platno!

TUBA I TOMRIS U NOVOM PROJEKTU

17.04.2012. je najpoznatija turska producentica i redateljica Tomris Giritlioglu dala svoj prvi intervju nakon što je prebrodila opaku bolest. Za Haberturk je između ostalog najavila novi filmski projekt za proljeće 2013. godine, a glavnu ulogu će povjeriti Tubi Buyukustun. Tomris također kaže da najbolji glumci na svijetu ne glume u serijama, nego isključivo u filmovima. S obzirom da je u Turskoj veći novac u serijama, glumci se odlučuju za televizijska ostvarenja uz povremene izlete na veliko platno. 21.04.2012. GECCETELEVIZYONDIZI i mnogi drugi portali prenose ove vijesti.

Published by 

Sažetak intervjua, HVALA BG UNLIMITED!

NOVI FILM… Tema filma će biti masakr u Sivasa! Poznata redateljica i producentica Tomris Giritlioglu nakon uspješne borbe s rakom po prvi puta za Haberturk govori o svom privatnom životu. Dok priznata redateljica govori o novom projektu, ostavlja dojam na nas novoizraslom kosom i frizurom: “Radila sam projekte o 60-70-80-ima, a sada ide posljednjih 10 godina, tako da ću dovršiti tu seriju.” Najvažnija tema na kojoj ću raditi 2013. je pokolj u Sivasu (nap. The Sivas Massacre), a sve kreće pucnjavom u hotelu Madimak. Film će se snimiti prema scenariju Nilgun Ones (nap. scenaristica ASI), a Tomris spominje i ostalo osoblje. Glavnu ulogu će igrati Tuba Buyukustun, koja je nedavno postala majka, a sve započinje danom kada je otvorena vatra, pričamo životnu priču jedne žrtve i što će joj se dogoditi: “Ova tema ima toliko neispričanih priča, no, ovo je posljednja stanica, priča nije onakva kako su nam je predstavljali. Volim otvarati nove puteve i teme. “.

NOVA SERIJA… Ići će i serija o posljednjih 10 godina u Turskoj. Otkrila sam dva nova talenta, trenutno uzimaju sate i sigurno će zabljesnuti u seriji “Izgubljeni grad”. Scenarij pišu Murat Uğur Kulak i Hakan Bıçakçı, a Yıldırım Türker će biti šef ekipe. Tomris se opredijelila za romantičnu komediju, a “Izgubljeni grad” će obuhvatiti posljednjih 10 godina Turske. “Ispričat ću priču o razlozima zašto obitelji sa Crnog mora dolaze u Istanbul, to su masovne migracije. Pratit ćemo šest zasebnih priča članova tih obitelji, istine, pravila, boli, pogreške, prikazat ćemo mnoge aspekte.

TEMA TUBINOG FILMA …  Nekoliko dana prije pokolja u Sivasu jedan pisac (nap. Aziz Nesin) je preveo knjigu ateističnog sadržaja (nap. Salman Rushdie’s The Satanic Verses). Od tada kreću tenzije i negodovanje. Na dan 02.07.1993. u Sivasu se održavala kulturno-umjetnička proslava u čast pjesnika “Pir Sultan Abdula”, u grad su došli mnogobrojni pisci i umjetnici. Ispred lokalne džamije su se počeli okupljati radikalni islamisti i krenuli prema mjestu održavanja svečanosti. Policija ih nije mogla kontrolirati, te bilo potrebno pozvti vojsku. Gradonačelnik je zbog toga pozvao načelinka okruga, ali on nije shvatio ozbiljnost situacije, govorio je da će se rulja razbježati. Uskoro je nasuprot razularene mase od 5,000 ljudi bilo samo 600 pripadnika policije. Tako je počela masovna bitka između sudionika proslave i ekstremista, no tijekom noći se broj ekstremista popeo na 15,000, pa su krenuli prema hotelu gdje su se nalazili umjetnici, te isti zapalili. Sudionici proslave nisu imali puno izbora, ili se zabarikadirati u hotelu, ili biti linčovan.  Posljedice svega ovoga – veliki broj mrtvih, ozlijeđenih itd. Islamisti su vikali “Hoćemo šerijat, mi smo ratnici Mohameda!”. Ovo je jedan od najvećih sukoba radikalnih islamista i sljedbenika Atatuka i ateizma u Turskoj. Na to gledamo kao na veliku državnu sramotu, ali ona se ipak dogodila.

ULOGA U SERIJI OTIŠLA ONURU!

U slučaju adaptacije filma iz 70-ih godina “Gđa Dila”, ulogu je prihvatio Tubin suprug Onur Saylak! Pored njega će glavnu žensku ulogu imati Hatice Sendil, a serija će se snimati u Bodrumu. Na Sinematurk portalu za ovaj film kažu da je romantična drama. Ljubav, mržnja i neprijateljstvo, običaji, tradicija, da li će sve to prebroditi ljubav Dile Hanim i Karadağlı Rızaya? Termini još nisu poznati.

About these ads

One response

  1. […] se nadaju kako ovaj novi projekt znači da je Tomris definitivno ozdravila. Podsjetimo da je Tomris u nedavnom intervjuu za Haberturk pored nove serije najavila film u proljeće 2013. U glavnoj ulozi bi se trebala naći Tuba […]